Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

«Να προσευχηθούμε να πάρουν οι ηγέτες μας τις σωστές αποφάσεις»




ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟΥ
Τ.Θ. 1308 Τ.Κ. 38001 ΒΟΛΟΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Βόλος 26/10/2012
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να προσευχηθούμε να πάρουν οι ηγέτες μας τις σωστές αποφάσεις»
Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στη Μητρόπολη Δημητριάδος
Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στην  Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος. Την εορτή πανηγύρισαν ιδιαίτερα οι ομώνυμοι Ιεροί Ναοί στο Βόλο, στον Αλμυρό, στον Άγιο Λαυρέντιο, στις Φέρρες, στο Νεοχώρι, στις Πινακάτες, στον Άγιο Δημήτριο Πηλίου και στο Πουρί.
Την παραμονή της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, όπου, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του λαού της περιοχής, υποδέχθηκε τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου, το οποίο μετέφερε και δώρισε στον Ναό ο Ιερομόναχος Αντύπας Αγιορείτης.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αντύπας και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τον ευχαρίστησε για την μεγάλη δωρεά. Αναφέρθηκε, επίσης, με συγκίνηση στα παιδικά του βιώματα από την ενορία του Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι, όπου μεγάλωσε, με εφημέριο τον Μακαριστό Ιερέα πατέρα του, γεγονός που τον συνέδεσε ιδιαίτερα με την κορφή και το παράδειγμα του Αγίου Δημητρίου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην  κρισιμότητα των ημερών και σημείωσε: «Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου το ιερό Λείψανο του Αγίου μας να είναι αυτό που θα μάς ενδυναμώνει και θα μάς ενώνει στην ορθόδοξη κοινή μας πίστη και θα μάς δίνει τη δύναμη να είμαστε αλληλέγγυοι, ώστε κανείς να μην απελπιστεί, κανείς να μη γονατίσει, κανείς να μη παραιτηθεί στη μεγάλη προσπάθεια που όλοι μαζί καταβάλουμε για να σώσουμε και πάλι την Ελλάδα μας. Ας ενώσουμε τις προσευχές μας τούτες τις δύσκολες ώρες για να πάρουν οι ηγέτες μας τις σωστές αποφάσεις. Είναι η κρίσιμη στιγμή, είναι η ώρα που πολλά κρίνονται και πιστεύω ακλόνητα ότι ο Θεός θα φωτίσει… αλλοίμονο αν η Ελλάδα βρεθεί αδύναμη, πτωχή, εγκαταλελειμμένη από συμμάχους και φίλους, τότε, όπως κάθε φορά όταν διχαζόμαστε, θα χάσουμε και το τελευταίο μας δίκιο. Ενωμένοι, έστω κι αν έχουμε διαφορετικές απόψεις, μπορούμε να διορθώσουμε λάθη και να είμαστε μέσα στις εξελίξεις ώστε να διασώσουμε ό,τι μπορούμε και γιατί όχι, να ξαναδούμε μια Ελλάδα υπερήφανη, γιατί και την Ορθοδοξία έχουμε και τον πολιτισμό διαθέτουμε και σε τόπο όμορφο ζούμε, αρκεί να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων…»
Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο που επετέλεσε ο Άγιος Δημήτριος στους νέους της Θεσσαλονίκης και τόνισε την σημασία της σχέσης της Εκκλησίας με τη νέα γενιά: «Σπουδαίο πράγμα», σημείωσε, «να μπορείς να μιλήσεις τη γλώσσα των νέων ανθρώπων. Γιατί οι νέοι, είναι νέοι σε κάθε εποχή. Και ο Δημήτριος βρίσκει τον παλμό τους. Μιλάει τη γλώσσα τους και κυρίως δίνει την καρδιά του. Και αγαπάει αληθινά. Γιατί ο νέος έχει ανάγκη από αυτή την αγάπη… Δε μπορεί κανείς να ονομασθεί Χριστιανός, εάν δεν συναντήσει τον αδελφό του και στο πρόσωπο του αδελφού του τον ζωντανό Θεό. Στα νιάτα τα πονεμένα, τα ανήσυχα, που διψούν την αλήθεια και θέλουν ανθρώπους θυσίας και αγάπης για να τα προσεγγίσουν και να τα φέρουν στο δρόμο και στην πίστη του Χριστού. Έτσι ήταν ο Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι το μήνυμά του και σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

intv.gr

intv.gr
ΠΑΤΡΑ ΦΑΡΟΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου