Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΗΓΉΣΕΩΝ - «Η Ελληνική Πολιτεία στηρίζει την Εκκλησία στην Ελλάδα στα θέματα Προσκυνηματικού Τουρισμού»















«Η Ελληνική Πολιτεία στηρίζει την Εκκλησία στην Ελλάδα
στα θέματα Προσκυνηματικού Τουρισμού»


          Συνεχίστηκε σήμερα, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013, με επιτυχία η προβολή και διάθεση στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού WTM-London 2013 του οπτικοακουστικού υλικού περί των Ιερών Μνημείων, Ιερών Προσκυνημάτων και Ιερών Μονών, του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, της Αποστολικής Διακονίας και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.
          Σήμερα, κατά τη διάρκεια των εργασιών, μεταξύ των εκατοντάδων επισκεπτών του περιπτέρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου, αποτελούμενη από τους Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και κ.κ. Αθανάσιο Ραφτόπουλο και Βασίλειο Τζέρπο, Μέλη, του ως άνω Γραφείου, υποδέχθηκαν και είχε συνεργασία με τον κ. Πάνο Λειβαδά, Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε εκτενώς για τις δράσεις και τις πρόσφατες και προσεχείς ενέργειες προβολής και ανάδειξης των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων από το Συνοδικό Γραφείο της Εκκλησίας της Ελλάδος, δήλωσε δε ότι «η Ελληνική στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει την Εκκλησία στην Ελλάδα στα θέματα Προσκυνηματικού Τουρισμού».
          Ο Πανοσιολογιώτατος Γραμματεύς ενημέρωσε τον κ. Γενικό:
          α) για την επικείμενη επίσκεψη εργασίας του Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Προέδρου, και Μελών του Συνοδικού Γραφείου με ομάδα Ελλήνων τουριστικών επιχειρηματιών στη Σανγκάη από 13-18 Νοεμβρίου 2013, υπό την ευθύνη του εκεί Γενικού Προξένου της Ελλάδος κ. Ευγενίου Καλπύρη, καθώς και
          β) για την πραγματοποίηση στην Αθήνα, στις 3 Δεκεμβρίου 2013, της Α´ Επιστημονικής Ημερίδος για τους Εκπροσώπους-Στελέχη Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Γενικός Γραμματέας αποδέχθηκε την πρόσκληση συμμετοχής του σ᾽ αυτήν και δήλωσε ότι θα παρίσταται κατά την υποδοχή και το δείπνο των συνέδρων την παραμονή (2.12.2013) της πραγματοποίησης της Ημερίδος σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.
          Εκτός της συνάντησης αυτής, η Αντιπροσωπεία είχε τη χαρά της επικοινωνίας και συνεργασίας με την κ. Αγγελική Βαρελά, Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού και Διαφημίσεως του ΕΟΤ, τους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες Βορείου Αιγαίου και Δωδεκανήσου, και τους κ.κ. Δημάρχους Κερκυραίων και Λευκάδος.
          Το περίπτερο της Εκκλησίας της Ελλάδος επισκέφθηκαν επίσης ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στη Μ. Βρετανία, Δήμαρχοι πόλεων της Κύπρου, καθώς επίσης και ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι μεγάλων ελληνικών ταξιδιωτικών γραφείων και τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων (βλ. Ambotis Tours, Kentavros Travel, Υδραϊκή, Amalia Hotels-Κουλουβάτος ΑΕ κ.ά.).
          Οι εργασίες της Διεθνούς Εκθέσεως WTM-London 2013 θα ολοκληρωθούν αύριο, Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013, με εορταστικές εκδηλώσεις λήξεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

intv.gr

intv.gr
ΠΑΤΡΑ ΦΑΡΟΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου