Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Αθλητική γιορτή για τα παιδιά των Ενοριακών Συντροφιών της Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης

Logo_neotita


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, το Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή 16 Μαρτίου 2014, μετά τη Θεία Λειτουργία, από τις 11.30 π.μ. μία διπλή αθλητική γιορτή για τα παιδιά που συμμετέχουν στις Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές των Ενοριών μας:
-το 6ο Διενοριακό Τουρνουά Ποδοσφαίρου, για ομάδες 5Χ5 που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας «Πλάτωνας Γληγόρης» και
-το 2ο Διενοριακό Τουρνουά Πετοσφαίρισης (βόλεϊ) που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας.
Περισσότερα από 150 παιδιά που αγωνίζονται τον καλόν αγώνα μέσα στους κόλπους της τοπικής μας Εκκλησίας χάρηκαν την καθαρή άθληση και την ανόθευτη ψυχαγωγία.
Στο Ποδόσφαιρο αγωνίσθηκαν 8 ομάδες στην κατηγορία του Δημοτικού από τις ενορίες Ευαγγελιστρίας Λευκάδος (1η θέση), Παναγίας των Ξένων Λευκάδος(2η θέση), Μαραντοχωρίου (3η θέση), Τσουκαλάδων, Κατούνας – Λυγιάς, Νυδρίου, Βασιλικής και Σφακιωτών. Επίσης, συμμετείχαν 4 ομάδες στην κατηγορία του Γυμνασίου από τις ενορίες Κατούνας – Λυγιάς (1η θέση), Ευαγγελιστρίας Λευκάδος (2η θέση), Αγ. Νικολάου Λευκάδος (3η θέση) και Βασιλικής. Επίσης, στην κατηγορία Λυκείου συμμετείχαν οι ομάδες των ενοριών Σφακιωτών (1η θέση) και Ευαγγελιστρίας Λευκάδος (2η θέση).
Στο Βόλεϊ αγωνίσθηκαν 3 ομάδες στην κατηγορία του Δημοτικού από τις ενορίες Αγίου Νικολάου Λευκάδος (1η θέση), Παναγίας των Ξένων Λευκάδος (2η θέση) και Ευαγγελιστρίας Λευκάδος (3η θέση). Άλλες 4 ομάδες συμμετείχαν στην κατηγορία του Γυμνασίου από τις ενορίες Σφακιωτών (1η θέση), Ευαγγελιστρίας Λευκάδος (2η θέση), Κατούνας - Λυγιάς (3η θέση) και Τσουκαλάδων.
Τις ομάδες συνόδευαν οι υπεύθυνοι κληρικοί και οι συνεργάτες τους, ενώ νέοι εθελοντές ανέλαβαν τη διαιτησία και τη γραμματειακή υποστήριξη της διοργάνωσης. Στο τέλος της διοργάνωσης, απονεμήθηκαν τα έπαθλα στις νικήτριες ομάδες, καθώς και αναμνηστικά «βραβεία έντιμου παιχνιδιού» σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους.
Η επόμενη αθλητική διοργάνωση για τα παιδιά των Ενοριακών μας Συντροφιών, αλλά και όσους ακόμη νέους επιθυμούν να συμμετάσχουν, είναι η «Ημέρα Ατομικών Πρωταθλημάτων» που θα πραγματοποιηθεί και φέτος το Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014 στο νέο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Λευκάδας στις Αλυκές σε τρεις κατηγορίες (Δημοτικού – Γυμνασίου -  Λυκείου) και θα περιλαμβάνει: μπάσκετ 3v3, σκάκι, πιγκ – πογκ, bowling, στοχοβολία και διαγωνισμό γνώσεων.


Δραστηριότητες για σχολικές ομάδες στο εξωκλήσι της Παναγίας των Βλαχερνών
Η τοπική μας Εκκλησία, θέλοντας να συμβάλει με τον πλούτο της πνευματικής της κληρονομιάς, στην ουσιαστική αγωγή των νέων μας, υποδέχεται από χθες και μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014 τις σχολικές ομάδες που το επιθυμούν στο ιστορικό εξωκλήσι της Παναγίας των Βλαχερνών (ενορίας Παναγίας των Ξένων) στον Κάμπο της Λευκάδος, για την εκπόνηση σειράς εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με αφορμή την Εθνική μας Επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Ως γνωστόν, στο εκκλησάκι της «Βλαχέραινας» και πάνω στο ιερό Ευαγγέλιο ορκίστηκαν οι Φιλικοί και οι οπλαρχηγοί της Δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου και της Λευκάδας την Κυριακή των Απόκρεω, 30 Ιανουαρίου 1821 και υποσχέθηκαν να αρχίσουν άμεσα τον Αγώνα «ὑπέρ Πίστεως καί Πατρίδος».
Το πρόγραμμα διαρκεί περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορική περιπλάνηση που δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να ακούσουν και να ζήσουν την Ιστορία στο φυσικό της πεδίο· να αντικρύσουν και να ψηλαφήσουν το «Ευαγγέλιο των Φιλικών»· να δουν αναπαραστάσεις των γεγονότων και να τα δραματοποιήσουν· να γνωρίσουν την ιστορία του Ακαθίστου Ύμνου και να ψάλουν το «Τῇ ὑπερμάχῳ»  στην «Ὑπέρμαχο Στρατηγό» του Γένους μας· να κατανοήσουν τη συνεισφορά της Λευκάδας στον Αγώνα του 1821, τούς γνήσιους αγωνιστές και την τύχη που τους επεφύλαξε η Πατρίδα μετά την απελευθέρωση, τη λυκοφιλία των «Προστατών» μας κ.ά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

intv.gr

intv.gr
ΠΑΤΡΑ ΦΑΡΟΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου