Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ









Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ
(ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ)

01-03-2014

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


    Επεξεργασία κειμένου «ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ ήταν το αντικείμενο πολύωρης συναντήσεως της Αντιπροσωπείας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρεμεζιάνας κ. Ανδρέα, Εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ. Ειρηναίου, και τον κ. Βλάνταν Σεφέροβιτς, Δ/ντη Πωλήσεων του Προσκυνηματικού Οργανισμού της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας «Ευεργέτης».

    Το ως άνω Σύμφωνο Συνεργασίας προβλέπεται να υπογραφεί, μετά την έγκριση των δύο Συνόδων των Εκκλησιών Σερβίας και Ελλάδος, από τους Προκαθημένους Αυτών, στο προσεχές χρονικό διάστημα. Η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας, μεταξύ των άλλων, θα δώσει την ευκαιρία στις δύο Εκκλησίες να συνεργαστούν, συστηματικώς πλέον, σε κοινές δράσεις προς ανάδειξη και προβολή των Ι. Προσκυνημάτων των δύο Χωρών.
    Κατά την διάρκεια της παραμονής της στο Βελιγράδι, στα πλαίσια της συμμετοχής της Εκκλησίας της Ελλάδος διά του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITTFA 2014 (Βελιγράδι-Σερβία), η Αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου, εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβερνήσεως στην ως άνω Έκθεση, και την Υφυπουργό Οικονομίας της Σερβίας αρμόδιας για θέματα τουρισμού κ. Gordana Radosavljevic.
    Στη Συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος,  ανέφερε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος, με την προώθηση των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και την διανομή, μεταξύ των άλλων, ξενόγλωσσου οπτικοακουστικού υλικού των Ι. Μητροπόλεων Αυτής, προσπαθεί να συμβάλλει θετικά στις προσπάθειες που γίνονται για να ξεπεραστεί η κρίση στην πατρίδα μας, επισημαίνοντας ότι:
    «Ως Εκκλησία, είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες της Ελληνικής Πολιτείας για περισσότερο τουρισμό. Η Εκκλησία δεν μπορεί να απέχει από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σε όλους τους κοινωνικούς και οικονομικούς τομείς. Η προσπάθεια της Εκκλησίας δεν έχει καμία σχέση με την εργασία των Τουριστικών Πρακτορείων και Επιχειρήσεων, αλλά αποτελεί μια στοχευμένη πρωτοβουλία για να γνωρίσουν οι ξένοι επισκέπτες περισσότερα κομμάτια της ελληνικής γης και του πολιτισμού της χώρας μας. Σημείωσε δε, με ιδιαίτερη έμφαση, ότι μία και μόνο συστηματική παρουσίαση του ελληνικού πολιτισμού μας στη Σαγκάη της Κίνας, που έγινε από την Εκκλησία της Ελλάδος διά του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων σε συνεργασία με τον Προξενείο της Ελλάδος στη Σαγκάη κατά τον περασμένο Νοέμβριο, συνέβαλε στο να αυξηθούν κατά 170% οι αιτήσεις Κινέζων πολιτών για έκδοση τουριστικής βίζας, με σκοπό την έλευση στη χώρα μας.
    Η 33η έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι, στην οποία η  Ελλάδα έχει δυναμική παρουσία. Η Εκκλησία της Ελλάδος φιλοξενείται στο περίπτερο του ΕΟΤ, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στην Διεθνή αυτή Έκθεση. Οι εργασίες της Εκθέσεως ολοκληρώνονται αύριο, Κυριακή 2 Μαρτίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

intv.gr

intv.gr
ΠΑΤΡΑ ΦΑΡΟΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου