Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Σημαντικές συναντήσεις της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Μόσχα.

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Συνοδικον Γραφειον Προσκυνηματικων Περιηγησεων
Ολοκληρώθηκε σήμερα, Σάββατο 22 Μαρτίου 2014, ο κύκλος επαφών και συναντήσεων της Αντιπροσωπείας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Μόσχα, στο πλαίσιο των εργασιών της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΜΙΤΤ 2014.
To απόγευμα, μετά την Ακολουθία της «Προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού», κατά το ρωσικό τυπικό, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού Μόσχας, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος είχε στο Ιερό Βήμα σύντομη προσωπική συνάντηση και συνομιλία με τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο και συνεργάτες του. O Αγιώτατος Πατριάρχης ζήτησε να ενημερωθεί για την συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Διεθνή Έκθεση ΜΙΤΤ 2014. Ευχήθηκε δε, για την ευόδωση των στόχων του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, τονίζοντας την ανάγκη επικοινωνίας και ειλικρινούς συνεργασίας των δύο Αδελφών Εκκλησιών στο θέμα αυτό, καθώς και καλό κατευώδιο.
Κατά την διαμονή της στη Μόσχα η Αντιπροσωπεία είχε επίσης συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυρήνης κ. Αθανάσιο, Έξαρχο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Ρωσία, και σημείο αναφοράς και επικοινωνίας του Ελληνισμού στη Μόσχα και στις γύρω από αυτή περιοχές. Ο Σεβασμιώτατος φιλοξένησε τα Μέλη της Αντιπροσωπείας στο χώρο της Εξαρχείας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στη Μόσχα, και είχε τη δυνατότητα να συζητήσει επί μακρόν, μεταξύ των άλλων, και για θέματα κοινού εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος.
Η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος έγινε επισήμως δεκτή και από την Εξοχωτάτη κα Δανάη Κουμανάκου, Πρέσβυ της Ελλάδος στην Μόσχα. Η κα Πρέσβυς ενημερώθηκε από πλευράς Εκκλησίας για το έργο που επιτελεί το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, συζήτησε δε εκτενώς, επί μία και πλέον ώρα, για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και επαίνεσε την Εκκλησία της Ελλάδος για «την καλή εξωστρέφειά της» με τη συμμετοχή της σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού, όπως η ΜΙΤΤ 2014.
Οι επαφές στην Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μόσχα ολοκληρώθηκαν με τη συνάντηση με την εκεί νέα Γενική Πρόξενο της Ελλάδος, Ερίτιμο κα Ελένη Μιχαλοπούλου, κατά την οποία εξετάσθηκαν τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Από την πλευρά της Εκκλησίας διαπιστώθηκε η κοινή συναντίληψη, καθώς και η αγαθή διάθεση στήριξης και συνεργασίας με Ταξιδιωτικά Γραφεία, ελληνικών συμφερόντων, που δραστηριοποιούνται και στο χώρο του Θρησκευτικού Τουρισμού και συνεργάζονται με την Εκκλησία της Ελλάδος.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

intv.gr

intv.gr
ΠΑΤΡΑ ΦΑΡΟΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου