Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

EΝΑΡΞΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΙΤB 2014 (ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ) - Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ












Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ
(ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ)


EΝΑΡΞΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΙΤB 2014 (ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ) - Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


    Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014, στο Βερολίνο (Γερμανία) η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ITΒ 2014 (5-10/3/2014).
    Στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), ανάμεσα στους Έλληνες συνεκθέτες και σε ειδικό χώρο φιλοξενούνται οι Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίες διά του Συνοδικού Γραφείου, ανταποκρινόμενες στο σχετικό αίτημα της Ιεράς Συνόδου, διαθέτουν ξενόγλωσσο οπτικοακουστικό υλικό των Ιερών Μονών και Ιερών Προσκυνημάτων τους.
    Τα επίσημα εγκαίνια της πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014. Τον ειδικό χώρο, στον οποίο φιλαξενείται η Εκκλησία της Ελλάδος, επισκέφθηκε σήμερα η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ως επικαφαλής κλιμακίου συνεργατών του Υπουργείου, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Πάνο Λειβαδά. Κατά την επίσκεψη της Υπουργού παρών ήταν επίσης και ο Γερμανός Υφυπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας, κ. Χανς-Γιοακίμ Φούχτελ.
    Η κ. Υπουργός δήλωσε ότι για την Ελληνική Πολιτεία η συνεργασία της με την Εκκλησία της Ελλάδος στα θέματα των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων αποτελεί μία από τις βασικές της προτεραιότητες και συνεχάρη την Εκκλησία της Ελλάδος για το έργο της και για την παρουσία του Συνοδικού Γραφείου στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού.
    Ο κ. Φούχτελ δήλωσε εντυπωσιασμένος από το πλήθος των Ιερών Μνημείων και Προσκυνημάτων και την ομορφιά της Ελλάδος, εξέφρασε την ικανοποίησή του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος για την συνεργασία τους, καθώς και την πρόθεσή του να επισκεφθεί θρησκευτικά μνημεία και προσκυνήματα της πατρίδας μας και το Άγιον Όρος.
    Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έγινε συνάντηση του Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Προέδρου του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και συνεργατών του με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο, με τον οποίο είχε μακρά συνεργασία.
    Κατά την διάρκεια της αναμονής της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στο αεροδρόμιο της Βιέννης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με τον κ. Ρομάνο Πρόντι, τ. Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
    Η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα παραμείνει στο Βερολίνο μέχρι και την ημέρα λήξης των εργασιών της Εκθέσεως, την Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

intv.gr

intv.gr
ΠΑΤΡΑ ΦΑΡΟΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου